Какви инструменти за къртене се използват

Разнообразие от машини и инструменти

Снимка на инструментиНа пазара съществува голямо разнообразие от машини и инструменти, които биха помогнали много в строително монтажни, демонтажни дейности. Тук конкретно ще се спрем на тези от тях, без, които дейност, каквато е къртене е невъзможна.

Сред най-разпространените, модерни и удобни инструменти за къртене на отвори, стени и други са електрическият вид инструменти. Те успешно се налагат не само над традиционните пазари. Работата по къртене с тях става за минимално кратки срокове, а ефектите са огромни. Електрически инструменти за къртене дават сигурна гаранция за техническо равнище и качество.

Фирмите по къртене, боравят с известни марки, утвърдили се, както на западния, така и на Източния пазар. Тестването им дава най-високи резултати и оценки, а това неминуемо прави работата на фирма по къртене най-добрата.

Ръчни и електрически инструменти за къртене

Съществуват множество ръчни и електрически инструменти за къртене. Тяхната работа се свежда до употреба на места с трудна достъпност. За специалисти по къртене не представлява проблем боравенето, както с единия тип, така и с другия.

Други много разпространени модели на инструменти за къртене са перфораторите и къртачите.

Перфораторите са снабдени с ударен електропневматичен механизъм, а той от своя страна гарантира за висока сила в ударите и дълготрайност при силно и продължително натоварване в експлоатационен режим. Перфораторите използват различни инструменти, според захвата, а за по-габаритните машини се употребяват длета, шила, свредла и боркорони.

Удобство

Къртачи са машини с впечатлителни възможности. Те са профилирани в къртене на бетон и всякакъв вид строителни материали. Това ги откроява сред останалите модели на пазара.


За работа с къртача машина не се налага допълнителен натиск от страна на използващия я специалист.
Click To Tweet


Къртача работи с голяма мощ и енергиен удар. Използват се плоски длета при къртене с къртачен инструмент, честотата на удари е различна в зависимост от положението, което се задава и позволява оптимални параметри за къртене.

Най-общо това са основните инструменти, използвани в къртачната сфера. Всеки един от тях изисква професионално отношение, умения за боравене и голяма точност. Във фирмите по къртачни услуги има специално обучени лица, които да боравят с тези инструменти, отговаряйки на безопасните условия на труд.

Този блог може да Ви бъде полезен, ако се интересувате от строителство.

Материалът Какви инструменти за къртене се използват е публикуван за пръв път на Дом и Строителство.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s